Hvordan er visuell kommunikasjon nyttig

Ved å jobbe mer visuelt vil du få større påvirkning- og gjennomslagskraft i din organisasjon. Når du bruker enkle tegninger sammen med tekst i egne notater, arbeidsmøter, undervisning og prosjektarbeid vil du oppleve: 

Å huske bedre

Du skaper engasjement

Større deltakelse og eierskap til resultatet

Legger til rette for å tenke nytt

Du har det gøy :)

Lær visuell kommunikasjon

Kurs for din bedrift

Jeg holder to-dagerskurs, dagskurs eller en kortere workshop for din organisasjon. Les mer under om de ulike kursene.  

MER OM KURS

Foredrag med tegning

Foredraget gir en smakebit på hvordan dere kan ta i bruk enkel tegning hos dere. Les mer under om hva du får lære i foredraget. 

MER OM FOREDRAG

Åpent dagskurs

For deg som er interessert i å lære mer om visuell kommunikasjon sammen med andre interesserte. Les mer under. 

LES MER UNDER

Hvem er kursene for

Kursene i visuell kommunikasjon er for deg som ikke tegner i dag, men som er nysgjerrig på hva enkel tegning kan gjøre for deg. Kursene er også for deg som er i gang med å bruke tegning i arbeidet, men som ønsker å fylle på verktøykassen din med nye perspektiver, ikoner og ny inspirasjon. For deg som er:  

 • Leder og som ønsker mer effektive møter ved hjelp av visuelle verktøy.  
 • Jobber med endringsledelse og ønsker større gjennomføringskraft for dine strategier. 
 • Underviser og vil skape et større rom for inspirasjon og kreativitet. 
 • Holder arbeidsmøter og ønsker mer engasjerende workshops hvor deltakerne får større eierskap til resultatet. 
 • For deg som er konsulent, rådgiver, prosjektleder, teamleder, fasilitator, gründer og eller har en annen rolle med behov for å kommunisere godt med dine kollegaer og kunder.
 • Og for deg som er nysgjerrig og lurer på hvordan visuell kommunikasjon kan hjelpe i ditt arbeid.

Kurs for din bedrift

Det er en stor fordel å lære sammen, slik at dere i ettertid kan støtte og utfordre hverandre. Da kan jeg også tilpasse kurset sånn at det blir relevant deres behov og bransje. Kurset krever ingen forkunnskaper, og du som "ikke kan tegne" er spesielt velkommen :-)

Jeg holder 2-dagerskurs, dagskurs og en kortere workshop. For at kunnskapen skal synke inn og dere skal finne tilbake til tegnegleden er det fint å sette av nok tid til kurset. 

Hva lærer du på kurs

 

Dagskurs

Dagskurset gir deg det grunnlaget du trenger for å komme i gang med visuell kommunikasjon. Vi jobber mer følgende temaer:

 • Hva visuell kommunikasjon er, og hvorfor du bør bruke det. 
 • I hvilke settinger og kontekst det vil gi deg størst verdi å jobbe visuelt. 
 • Byggeklossene alle tegninger er bygget opp av; firkanten, sirkelen, trekanten, streken og prikken. 
 • En rekke enkle ikoner innenfor de fire hovedkategoriene; mennesker, prosess, kontekst og kommunikasjon. 
 • En enkel mal du kan benytte i arbeidet ditt. 
 • Hvordan du konkret skal ta med deg det du har lært og komme i gang med visuell kommunikasjon i din organisasjon.

 

2-dagers kurs

Todagerskurset gir mer rom for å tilpasse og spisse læreingen mot din bedrift. Kurset er en solid og grunnleggende innføring, og er et godt utgangspunkt for at dere sammen kan ta i bruk visuell kommunikasjon i deres organisasjon. Vi bruker mye tid på at deltakerne selv jobber med sin tegning slik at læringen blir godt integrert. Kurset inneholder følgende i tillegg til dagskursets tema:

 • Et sett med flere ikoner. 
 • Flere maler til bruk i arbeidet. 
 • Hvordan jobbe på stort format, vi ser på hvordan vi kan lage større presentasjonstegninger. 
 • Vi jobber med å få opp hastigheten, slik at vi raskt kan tegne det vi trenger. 

 

Tegneworkshop

I denne 3-timers workshopen får dere en kort innføring i visuell kommunikasjon og kommer litt i gang med enkel tegning. Vi tegner ikoner og drøfter sammen hvordan vi kan bruke disse, og blir vant til å øve oss på å tegne. 

Målet med workshopen er at deltakerne skal finne tilbake til tegnegleden og finne mot til å bruke tegning i arbeidshverdagen sin.

TA KONTAKT

Åpent dagskurs

For deg som vil lære mer om visuell kommunikasjon tilbyr jeg et åpent kurs hos meg. Her vil du lære sammen med andre interesserte. Ønsker du beskjed om neste kursdato? Meld deg på mitt nyhetsbrev på knappen under og få info når datoen er klar. 

FÅ BESKJED

Foredrag med tegning

Et inspirerende foredrag hvor jeg forteller om hvordan jeg bruker tegning i arbeidet mitt som prosjektleder. Dette er en smakebit på hva visuell kommunikasjon er, og hva det kan gjøre for dere. Alle som deltar blir utfordret til å tegne noen enkle tegninger sammen med meg, og dere får kanskje også noen ideer til hvordan dere kan kommunisere mer visuelt i deres organisasjon. Ta kontakt for for en prat om hvordan jeg kan inspirere dere.

Hvem er kursene ikke for

Hvis du ønsker en quick-fix, et raskt kurs for så å være ferdig utlært ekspert i visuell kommunikasjon.

 • Etter et dagskurs vil du ha verktøyene, kunnskapen og erfaringen til å kommunisere visuelt i din organisasjon. Men du må fortsatt øve for å få godt utbytte av visuell kommunikasjon.

Hvis du er mest opptatt av at tegningen din skal se fin ut. 

 • Du vil lære å bruke tegning til å kommunisere bedre, og da trenger ikke tegningen din være kunst. Det viktigste er at du tørr å hoppe i det og komme i gang. 

Noe annet du ønsker hjelp til?

Ta gjerne kontakt om du tror jeg kan hjelpe deg. Jeg er glad i å hjelpe andre, og lager gjerne ett opplegg til deg og din bedrift.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.